- 350g orez
- 300g mazare fiarta
- 1,7 litri supa de legume, gata facuta, fierbinte
- 1 ceapa
- 50g unt
- 25g parmezan ras
- 200ml vin alb
Preparare
- Se topeste untul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se lasa la foc mic 10 minute, pana cand se inmoaie bine. Intre timp, se aseaza 100g mazare intr-un robot, impreuna cu un polonic de supa si se mixeaza pana se obtine un piure.
- Se adauga amestecand orezul peste ceapa, se da focul la trapta medie si se mai lasa un minut. Se toarna vinul si se fierbe pana cand acesta se absoarbe complet. Se lasa in continuare peste foc, adaugand cate un polonic de supa pana cand orezul capata o consistenta cremoasa - va dura aproximativ 20-30 min.
- Se adauga amestecand piureul de mazare, mazarea, parmezanul, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se inchide focul si se lasa deoparte cateva minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu