Ingrediente
- 500g carne macra de miel (sau porc),tocata
- 1 ceapa rosie data pe razatoare
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 bucata 2cm radacina de chimbir,data prin razatoare
- 1 varf fulgi de chili deshidratati
- 2 lingurite chimen macinat
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 800g rosii intregi decojite din conserva
- 200ml supa de pui, gata facuta
- 1/2 legatura coriandru tocat
- Se aseaza intr-un bol carnea,ceapa, jumatate din cantitatile de usturoi,chimbir si din celelalte condimente, sare si piper. Se amesteca bine si se formeaza chiftele mici.
- Se incalzeste o lingura de ulei de masline, intr-o tigaie mare nonaderenta, si se prajesc chiftelele pe rand pana devin maro-rumenii peste tot. Se scot chiftelele din tigaie si se adauga restul de usturoi, ghimbir si condimente. Se lasa pe foc 2 minute.
- Se adauga rosiile intregi decojite si supa, se asezoneaza cu sare si piper. Se fierbe constant 10 minute pana se ingoasa sosul. La sfarsit se adauga amestecand coriandrul si chiftelele. Se serveste alaturi de cuscus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu