Faceți căutări pe acest blog

marți, 11 mai 2010

Pomodori alla siciliana


Ingrediente
  • 4 rosii mari
  • 100g sardine
  • 4 linguri pecorino (parmezan) ras
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50g masline negre
  • 2 linguri capere
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare, piper macinat


Preparare
  1. Rosiile se spala, li se taie "capacul" si se indeparteaza semintele cu o lingura. Se scoate pulpa si se toaca marunt.
  2. Sardinele se scurg de ulei si se taie marunt, apoi se stropesc cu sucul de lamaie. Maslinele se taie in jumatati. Ceapa, usturoiul si jumatate din patrunjel se curata si se toaca marunt.
  3. Se calesc in tigaie, cu o lingura de ulei, ceapa si usturoiul. Se adauga sardinele si pulpa de rosii, se mai lasa putin pe foc, pana scade zeama. Se pun maslinele, caperele si 2/3 din patrunjel, se presara cu sare si piper si se ia de pe foc.
  4. Se unge o tava de copt cu putin ulei si se pun rosiile fara pulpa.
  5. Peste umplutura de sardine se pun pesmetul, 2 linguri de ulei, 3 linguri de branza pecorino rasa si se amesteca bine. Se umplu rosiile cu aceasta compozitie.
  6. Se presara deasupra restul de pesmet si de branza si se stropesc cu putin ulei. Se coc circa 30 min. la 175 grade C.


  1. Se decoreaza cu restul de frunze de patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu