Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 mai 2010

Pui Kiev

Ingrediente pt. 4 portii
  • 4 piepti de pui dezosati si fara piele
  • 4 linguri crema de branza cu usturoi
  • 85g pesmet
  • 6 catei de usturoi, dintre care 2 curatati
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 4 lingurite ulei de masline
Preparare
  1. Se incalzeste cuptorul la 200C (gaz 6). Se mixeaza laolalta intr-un robot de bucatarie cei 2 catei de usturoi, patrunjelul si o lingurita ulei de masline. Se adauga pesmetul, sare si piper, apoi se mixeaza iarasi totul. Se rastoarna pe o farfurie.
  2. Se face o crestatura, aproximativ de 3 cm lungime, pe partea rotunjita a pieptului de pui. Se umple fiecare piept cu 1/4 din crema de branza si se apasa marginileca sa se sigileze. Se unge fiecare piept de pui, apoi se inveleste in amestecul de pui si condimente.
  3. Se aseaza puiul intr-o tava intinsa. Se presara cu restul de usturoi necuratat de coaja si se stropeste cu restul de ulei. Se da la cuptor 25-30 min. pana cand puiul este facut, iar coaja este aurie si crocanta. Se stoarce usturoiul din coaja si se serveste cu pui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu