Ingrediente pt. 6 portii
- 750g carne tocata de miel
- 2 oua
- 1 conserva de 400g rosii intregi
- 2 vinete, taiate felii
- 4 cartofi fieti si feliati
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 75g unt
- 600ml lapte
- 100ml vin alb
- 75 g faina
- ulei de masline
- 1 frunza de dafin
- 4 boabe piper negru
- 1 lingura scortisoara macinata
- 2 linguri patrunjel tocat
Preparare
- Se prajeste usturoiul si ceapa in ulei de masline pana se inmoaie, apoi se adauga carnea tocata si se tine pe foc pana se rumeneste.
- Se adauga scortisoara, vinul, rosiile si se lasa la fiert timp de 30 min. Se prajesc vinetele in ulei, pe ambele parti si se aseaza pe lavete absorbante.
- Se aduce laptele la puctul de fierbere impreuna cu frunza de dafin si boabele de piper. Se incalzeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si treptat laptele pana se obtine un sos de consistenta smantanii si se asezoneaza cu sare si piper.
- Intr-un vas termorezistent se pune un strat de carne, unul de vinete si unul de cartofi. Se amesteca ouale cu sosul preparat anterior si se aseaza deasupra musacalei si se da la cuptor 30 - 40 min pana se rumeneste.
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