Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 mai 2010

Tagliatelle cu sos bolognez


Ingrediente
  • 500 de grame de tagliatelle
  • 350 de grame de carne tocata de vita
  • 200 de grame de morcovi
  • 1 fir de telina
  • 3 cepe
  • 6 rosii
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 400 ml de vin
    rosu
  • sare
  • piper
  • 80 de grame de parmezan

Preparare
1. Curata morcovii, cepele si spala firul de telina. Apoi toaca-le marunt. Incinge 2 linguri cu ulei intr-o cratita cu capac. Caleste usor toate legumele tocate, timp de 2-3 minute, la foc iute. Adauga carnea tocata si lasa la foc 5 minute, amestecand cu o lingura de lemn
. Sareaza, pipereaza, adauga pulpa rosiilor curatate de piele si de seminte, pasta de tomate si vinul rosu. Amesteca si lasa la foc mic 30 de minute. Amesteca din cand in cand.


2. Pune tagliatelle intr-o cratita mare cu apa clocotita, in care ai pus sare si restul de ulei. Lasa-le sa fiarba 4-6 minute, intorcandu-le o singura data cu o spatula.

3. Scurge-le, rastoarna-le pe platoul pentru servit, preincalzit. Toarna deasupra sosul si serveste imediat, cu parmezan ras.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu