Faceți căutări pe acest blog

duminică, 13 iunie 2010

Midii "provencal"- Preparat calasic din sudul Frantei


Ingrediente:

  • 1-2kg midii
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 200g morcovi
  • 1 conserva rosii in bulion
  • 3 fire patrunjel
  • 3 fire busuioc
  • 200ml vin alb
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Preparare:
  1. Se spala midiile si se indeparteaza exemplarele deschise. Se toaca ceapa si usturoiul. Ceapa verde si taie rondele. Se taie marunt morcovii. Se toaca patrunjelul si busuiocul.
  1. Se calesc in alei ceapa, usturoiul si ceapa verde. Se adauga morcovii si se calesc. Se adauga rosiile si vinul si se fierb la foc moale cca. 8 min.


  1. Se adauga in vas scoicile, verdeata, sare si piper. Se acopera si se lasa sa fiarba cca 10min., pana cand scoicile se deschid. Se servesc cu paine alba bagheta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu